- kb. 40 db nyalókához:
- 50 dkg darált háztartási keksz
- 10 dkg kókuszreszelék
- 4 dkg kakaópor
- 15-20 dkg porcukor
- 3-4 evőkanál házi sárgabaracklekvár
- 20 dkg vaj
- kb. 6 evőkanál tej
- pár csepp rumaroma
- A bevonáshoz:
- kb. 30 dkg étcsokoládé
- tetszés szerinti cukorgyöngyök
Így készítsd el:
A kekszgolyó alapanyagait összegyúrjuk, a vajat megolvasztjuk a tejjel, és úgy adjuk a masszához. Ha még esetleg szükséges, akkor adhatunk hozzá tejet, a lényeg, hogy jól formázható masszát kapjunk.
Készítsünk diónyi nagyságú golyókat, pár percre tegyük hűtőbe őket.
Ezalatt olvasszuk meg vízgőz felett a csokoládét. A pálcikák végét mártsuk meg az olvasztott csokoládéban, majd a hűtőből kivett golyókat szúrjuk fel egyenként rájuk. Tegyük egy tányérra őket, és hűtőben pihentessük kb. 5 percig. Készítsünk elő hungarocellt vagy ún. száraz oázist, amibe a kész golyókat fogjuk szúrni, hogy szépen megdermedjen rajta majd a csoki (esetleg pohárba is tehetjük őket).
Forgassuk meg az olvasztott csokoládéban a golyókat, majd szúrjuk bele az alapba. Szórjuk meg tetszés szerinti cukorkákkal, és dermesszük meg hűtőben vagy hideg kamrában.
Készítsünk diónyi nagyságú golyókat, pár percre tegyük hűtőbe őket.
Ezalatt olvasszuk meg vízgőz felett a csokoládét. A pálcikák végét mártsuk meg az olvasztott csokoládéban, majd a hűtőből kivett golyókat szúrjuk fel egyenként rájuk. Tegyük egy tányérra őket, és hűtőben pihentessük kb. 5 percig. Készítsünk elő hungarocellt vagy ún. száraz oázist, amibe a kész golyókat fogjuk szúrni, hogy szépen megdermedjen rajta majd a csoki (esetleg pohárba is tehetjük őket).
Forgassuk meg az olvasztott csokoládéban a golyókat, majd szúrjuk bele az alapba. Szórjuk meg tetszés szerinti cukorkákkal, és dermesszük meg hűtőben vagy hideg kamrában.

Jó étvágyat hozzá!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése