2014. március 20., csütörtök

Süti nyalóka

Hozzávalók:
  • kb. 40 db nyalókához:
  • 50 dkg darált háztartási keksz
  • 10 dkg kókuszreszelék
  • 4 dkg kakaópor
  • 15-20 dkg porcukor
  • 3-4 evőkanál házi sárgabaracklekvár
  • 20 dkg vaj
  • kb. 6 evőkanál tej
  • pár csepp rumaroma
  • A bevonáshoz:
  • kb. 30 dkg étcsokoládé
  • tetszés szerinti cukorgyöngyök
Így készítsd el:
A kekszgolyó alapanyagait összegyúrjuk, a vajat megolvasztjuk a tejjel, és úgy adjuk a masszához. Ha még esetleg szükséges, akkor adhatunk hozzá tejet, a lényeg, hogy jól formázható masszát kapjunk.

Készítsünk diónyi nagyságú golyókat, pár percre tegyük hűtőbe őket.

Ezalatt olvasszuk meg vízgőz felett a csokoládét. A pálcikák végét mártsuk meg az olvasztott csokoládéban, majd a hűtőből kivett golyókat szúrjuk fel egyenként rájuk. Tegyük egy tányérra őket, és hűtőben pihentessük kb. 5 percig. Készítsünk elő hungarocellt vagy ún. száraz oázist, amibe a kész golyókat fogjuk szúrni, hogy szépen megdermedjen rajta majd a csoki (esetleg pohárba is tehetjük őket).
Forgassuk meg az olvasztott csokoládéban a golyókat, majd szúrjuk bele az alapba. Szórjuk meg tetszés szerinti cukorkákkal, és dermesszük meg hűtőben vagy hideg kamrában.

Sütinyalóka (cake pops)
Jó étvágyat hozzá!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése