2014. március 19., szerda

Négy sajtos csirke

Hozzávalók:
  • 2 csirkemellfilé
  • 4 tojás
  • 20 dkg reszelt trappista sajt
  • 2 dkg vaj
  • 1/2 dl tejföl
  • liszt
  • fehér bors
Így készítsd el:
A csirkemellfilét felszeletelem, kiverem, enyhén besózom. Egy jénai tálat kivajazok, a tojásokat felütöm, villával felverem, fehérborssal és pici sóval ízesítem. (Óvatosan kell a sóval bánni, mert a sajt is sós.) Az előkészített húst lisztbe, tojásba és reszelt sajtba panírozom, s a jénai tálba sorba, majd egymásra rakom, míg a hozzávalók elfogynak. Ha marad ki tojás, ráöntöm, a megmaradt sajtot rászórom. Mogyorónyi vajdarabkákat szórok rá, s tejfelpettyeket rakok a tetejére. Alufóliával légmentesen betakarom. Gázsütőben 5-ös fokozaton kb. 1 órát sütöm. Amikor a tál oldalán látszik, hogy megpirult a sajt, akkor készült el. A sütőből kivéve, 15-20 perc pihentetés után szeletelem. Párolt rizs, rizibizi vagy krumplipüré illik hozzá.

Jó étvágyat hozzá!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése