- 2 kg sertéscsülök, -köröm, -bőrke
- 1 kg FŐTLEN füstölt tarja
- 2 szelet, kb. 40-50 dkg tarja (ízlés szerint, de nem muszáj)
- 2 fej fokhagyma
- 3 kis vöröshagyma
- szemes bors
- só
- babérlevél
Így készíts el:
Ehhez a mennyiséghez egy 7 literes fazekat használok. A megtisztított csülköt, körmöt, bőrkét felteszem kb. 4-5 liter vízben főni. Amikor először felforr, szűrővel leszedem a habot. Miután lehaboztam bele mehet a fűszer, a fokhagyma, és a vöröshagyma. Sóval óvatosan, mert a füstölt hús sós. Ekkor egészen kicsire veszem alatta a hőt, hogy csak alig-alig gyöngyözzön.
Így főhet FEDŐ NÉLKÜL 4-5 óra hosszat, akkor mehet bele a füstölt tarja, ízlés szerint a füstöletlen tarja is. Ezután még főhet tovább, nagyon lassan, fedő nélkül 2-3 órát. Mielőtt leszűrjük és kicsontozzuk, hagyjuk állni 10 percet, hogy letisztuljon. A kicsontozást egyedül végezzük, a család nélkül, mert nagy az esély rá, hogy nagyon lecsökken a hús mennyisége. :)
Szétosztjuk tálakba, legyen mindegyikben mindenféle hús, és szedünk rá levet, amennyi elfedi. A párom hozzáfűzni valója: a tálakba a kocsonya alá tesz egészen vékonyra szeletelt nyers fokhagymát, és arra tesszük a húst, majd a levet. Mehet ki az erkélyre, udvarra, szabadon választott, amíg megalszik, aztán be a hűtőbe.
Így főhet FEDŐ NÉLKÜL 4-5 óra hosszat, akkor mehet bele a füstölt tarja, ízlés szerint a füstöletlen tarja is. Ezután még főhet tovább, nagyon lassan, fedő nélkül 2-3 órát. Mielőtt leszűrjük és kicsontozzuk, hagyjuk állni 10 percet, hogy letisztuljon. A kicsontozást egyedül végezzük, a család nélkül, mert nagy az esély rá, hogy nagyon lecsökken a hús mennyisége. :)
Szétosztjuk tálakba, legyen mindegyikben mindenféle hús, és szedünk rá levet, amennyi elfedi. A párom hozzáfűzni valója: a tálakba a kocsonya alá tesz egészen vékonyra szeletelt nyers fokhagymát, és arra tesszük a húst, majd a levet. Mehet ki az erkélyre, udvarra, szabadon választott, amíg megalszik, aztán be a hűtőbe.

Jó étvágyat hozzá!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése