2014. március 20., csütörtök

Fincsi tündér torta

Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 1 db tojás
  • 14 dkg zsír
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 14 dkg porcukor
  • 40 dkg liszt
  • 2 dl tejföl
  • A krémhez:
  • 4 dl tej
  • 4 evőkanál liszt
  • 1 db citrom leve és reszelt héja
  • 25 dkg vénusz   sütőmargarin
  • 15 dkg cukor
  • Valamint:
  • 4-5 evőkanál baracklekvár
Így készítsd el:
A tészta hozzávalóiból tésztát gyúrunk, apránként adjuk hozzá a tejfölt. Rugalmas, könnyen nyújtható tésztát kell kapnunk. 

4 cipóra osztjuk. 25×39 cm-es méretűre nyújtjuk, sütőpapírral fedett lemez tepsiben 2 lapot sütünk egymás után, világosra, kb. 10-12 perc alatt (180 fokon).

A másik 2 cipót is kisodorjuk, az egyiket lekvárral megkenjük, a másik lapot rátesszük, és ezt így együtt megsütjük.

A krémet elkészítjük. A lisztet a tejjel és a cukorral simára keverjük, majd sűrű péppé főzzük, kihűtjük. A kihűlt főzött krémhez hozzákeverjük a szobahőmérsékletű margarint, a reszelt citrom héját és levét, és jól kihabosítjuk.

A kihűlt süteményt betöltjük: 1 sima lap, krém fele, lekváros lap, krém másik fele, végül sima lap. Pár órát állni hagyjuk hűtőben, legjobb, ha egy éjszakát. 

Porcukorral megszórva kínáljuk. Tetszés szerint szeleteljük.

Citromos szelet a múltból
Jó étvágyat hozzá!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése