2014. március 18., kedd

Pörkölt

Hozzávalók:
Így készítsd el:
A nagyon apróra vágott hagymát sárgára pirítom az olajban. Ezután a szintén apróra vágott zöldpaprikával pirítom egy-másfél
percig. Ezután lehúzom a tűzről, kicsit hűlni hagyom. Egy evőkanál gulyáskrémet, egy evőkanál piros aranyat teszek bele és összekeverem. Ezután meghintem pirospaprikával, majd 1 késhegynyi kakukkfüvet és 2 késhegynyi majorannát teszek bele, majd kevés borsot. A kockára vágott tarját (vagy marhahúst) beleteszem és összekeverem a már elkészült alappal. Ezután kb. 1 deci vizet töltök rá, és főzni kezdem. Néhány perc múlva felöntöm vízzel. Fedő alatt, épp hogy csak rotyogjon, kb. 1 órán át főzöm. Tarhonyával vagy nokedlivel ajánlom. 


Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése