2 tojásfehérje
90 g mandulaliszt vagy hámozott mandula finomra őrölve
160 g porcukor
ízlés szerint kakaópor,ételszínezék,vanília-vagy egyéb ízesítésű por
Töltelékhez:
2 ek(evő kanál) olvasztott vaj
40 g olvasztott csokoládé
1 tk(teá skanál) vaníliás cukor
1 ek porcukor
Így készítsd el:
Öntsd a tojásfehérjét egy tálba,és verd közepesen kemény habbá.Keverd össze a porcukrot és a mandulalisztet,majd szitáld bele a tojáshabba.Ha ízesíteni szeretnéd,most tedd bele a kakaót vagy bármelyik más választott ízt.
Keverd össze a masszát egy spatulával.nagyon fontos a massza állaga.Akkor jó,ha kicsit nyúlós,de nem folyékony!
Bélelj ki egy tepsit sütőpapírral,és adagold rá a masszát a kívánt méretben.Habzsákkal vagy egy levágott csücskű zacskó a legegyszerűbb egyforma méretű adagokat nyomni a papírra.
Két dologra kell figyelned,hogy sikerüljenek a macaronok:*Sütést előtt legalább 30-45 percig pihentesd a tepsiben a macaronokat. Így egy kicsit megszilárdul a tetejük,és sokkal szebbre sülnek.*A macaronokat,méretüktől függően,10-15 percig süsd 150 fokon.
Vedd ki a tepsit a sütőből,de a macaronokat csak azután szedd le a sütőpapírról,ha mér teljesen kihűltek.ha melegen próbálod leszedni őket,az alakjuk a papírra ragadhat,és a macaronok tönkremennek.Amennyiben hidegen is letapadnak,egy késsel pattintsd le a habcsókokat a papírról.Végül párosával ragaszd őket össze a töltelékkel,és kész is!

Jó étvágyat hozzá!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése