- 1 egész csirkemell
- 25 dkg ananászkonzerv
- 2 dl száraz fehérbor
- 0,5 dl olaj
- 1 db húsleveskocka
- 3 evőkanál citromlé
- 1 kávéskanál cukor
- szójaszósz
- liszt
- só
- őrölt gyömbér
Így készítsd el:
csirkemellet kifilézzük, felcsíkozzuk. Lisztbe forgatjuk a húst, majd hirtelen kisütjük kevés olajon.
Egy edénybe tesszük az ananász levét, a citromlét és a húsleveskockát, majd a szójaszószt és a fehérbort, fűszerezzük (só, bors, fokhagyma, gyömbér), felforraljuk, majd a húsra öntjük, és ebben a fűszeres lében puhára főzzük.
Egy másik serpenyőbe beletesszük a lecsepegtetett ananászdarabokat, megszórjuk 1 kávéskanál cukorral és 2 kávéskanál citromlével, erős tűzön megpirítjuk, ezután a húshoz adjuk, és még kb. 5 percig együtt pároljuk.
Párolt rizzsel tálaljuk.
Egy edénybe tesszük az ananász levét, a citromlét és a húsleveskockát, majd a szójaszószt és a fehérbort, fűszerezzük (só, bors, fokhagyma, gyömbér), felforraljuk, majd a húsra öntjük, és ebben a fűszeres lében puhára főzzük.
Egy másik serpenyőbe beletesszük a lecsepegtetett ananászdarabokat, megszórjuk 1 kávéskanál cukorral és 2 kávéskanál citromlével, erős tűzön megpirítjuk, ezután a húshoz adjuk, és még kb. 5 percig együtt pároljuk.
Párolt rizzsel tálaljuk.

Jó étvágyat hozzá!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése