2014. március 21., péntek

Keletei ananászos csirkemell

Hozzávalók:
  • 1 egész csirkemell
  • 25 dkg ananászkonzerv
  • 2 dl száraz fehérbor
  • 0,5 dl  olaj
  • 1 db húsleveskocka
  • 3 evőkanál citromlé
  • 1 kávéskanál cukor
  • szójaszósz
  • liszt
  • őrölt gyömbér
Így készítsd el:
csirkemellet kifilézzük, felcsíkozzuk. Lisztbe forgatjuk a húst, majd hirtelen kisütjük kevés olajon. 

Egy edénybe tesszük az ananász levét, a citromlét és a húsleveskockát, majd a szójaszószt és a fehérbort, fűszerezzük (só, bors, fokhagyma, gyömbér), felforraljuk, majd a húsra öntjük, és ebben a fűszeres lében puhára főzzük. 

Egy másik serpenyőbe beletesszük a lecsepegtetett ananászdarabokat, megszórjuk 1 kávéskanál cukorral és 2 kávéskanál citromlével, erős tűzön megpirítjuk, ezután a húshoz adjuk, és még kb. 5 percig együtt pároljuk. 

Párolt rizzsel tálaljuk.




Keleti ananászos csirkemell
Jó étvágyat hozzá!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése