- 50 dkg burgonya
- 25 dkg makaróni
- 4 evőkanál vénusz olaj
- 10 dkg trappista sajt
- 1 kis fej hagyma
- 2 evőkanál sűrített paradicsom
- 1 kávéskanál kakukkfű
- csipet szerecsendió
Így készítsd el:
A burgonyát megmossuk, héjastól sós vízben kb. 25 perc alatt megfőzzük, majd megtisztítjuk, és karikára vágjuk. A makarónit lobogva forró sós vízben kb. 15 perc alatt kifőzzük, leöblítjük hideg vízzel, és egy kanál olajjal összekeverjük, hogy ne ragadjon össze. A sajtot lereszeljük. A hagymát megtisztítjuk, és apró kockára vágjuk.
A sütőt 180 fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük. Tűzálló tálat kikenünk olajjal, beleterítjük a burgonyát, rátesszük a makarónit, és megszórjuk a reszelt sajttal. Serpenyőben felforrósítjuk a maradék olajat, hozzáadjuk a hagymát, kissé megpirítjuk, beletesszük a paradicsompürét. Megszórjuk sóval, borssal, a kakukkfűvel, csipet szerecsendióval, felhígítjuk kb. 2 dl vízzel, összekeverjük, és felforraljuk. A rakottasra egyenletesen ráöntjük a paradicsomos mártást, betesszük az előmelegített sütőbe, és kb. 30 perc alatt készre sütjük.
Munka: kb. 40 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra 30 perc múlva
1 adag: 410 kcal
A sütőt 180 fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük. Tűzálló tálat kikenünk olajjal, beleterítjük a burgonyát, rátesszük a makarónit, és megszórjuk a reszelt sajttal. Serpenyőben felforrósítjuk a maradék olajat, hozzáadjuk a hagymát, kissé megpirítjuk, beletesszük a paradicsompürét. Megszórjuk sóval, borssal, a kakukkfűvel, csipet szerecsendióval, felhígítjuk kb. 2 dl vízzel, összekeverjük, és felforraljuk. A rakottasra egyenletesen ráöntjük a paradicsomos mártást, betesszük az előmelegített sütőbe, és kb. 30 perc alatt készre sütjük.
Munka: kb. 40 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra 30 perc múlva
1 adag: 410 kcal

Jó étvágyat hozzá!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése